sábado, 21 de septiembre de 2013

Colectă în eparhia noastră pentru persoanele afectate de inundații din Galați


 Ploile abundente ce s-au abătut peste satele din judeţul Galați au afectat pe foarte mulţi  dintre locuitorii acestei zone. Câteva persoane au decedat, altele au fost evacuate din calea  viiturii, rămânând fără adăpost, mâncare şi apă potabilă.
În faţa acestei situaţii dramatice prin care trec semenii noştri de acasă nu putem rămâne nepăsători. Fiecare dintre noi resimţim efectele crizei economice pe care o traversăm, dar generozitatea şi milostenia se arată mai intens în vremuri de sărăcie, în cazul de faţă dragostea din inimi este cea care cu siguranţă va birui.
Pe lângă rugăciunile sincere înălţate către Bunul Dumnezeu, în care se regăsesc semenii din ţară loviţi de intemperiile naturii, la nivelul parohiilor din Spania şi Portugalia se va organiza, în duminicile 22 și 29 septembrie 2013, o colectă pentru ajutorarea sinistrațiilor din județul Galați. Suma ce se adună în urma aceastei colecte va fi depusă în contul principal al Episcopiei noastre, cu specificația „colectă sinistrați – parohia ....”, urmând ca Episcopia să trimită suma totală în contul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, cont special deschis pentru ajutorarea persoanelor din zona respectivă.
De asemenea, pentru organizarea eficientă, Vă rugăm să confirmați suma trimisă la adresa de email: social-filantropic@episcopiaspanieiportugaliei.es.
Fie ca acest îndemn la fapta cea bună să găsească ecou pozitiv în sufletele păstoriţilor noştri, iar Dumnezeu să răsplătească dania fiecăruia cu binecuvîntarea Sa cea cerească.
Din încredinţarea Preasfințitului Părinte TIMOTEI, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei.
Contul principal al Episcopiei:
ES 73 2085 9258 8603 3035 5653
CODIGO BIC DE IBERCAJA: CAZRES2Z